Friday, February 17, 2006

Hansen og kompanjongers plateforlag

Hansen og kompanjongers plateforlag var en kortlivet label fra Fredrikstad som rakk å gi ut noen svært undervurderte plater. Blacken & Peepe Cooper Band sin debut 7" fikk en alt annet en god motagelse i NRK radio og ble omtalt som en plate som aldri burde ha vært gitt ut. Navlebeskuende radio DJer var det med andre ord nok av dengang vi ikke hadde annet en 1 radio kanal og 1 TV kanal å velge blandt. Uansett ble nå "Dritevise" innspilt på nytt av Blacken & co og finnes som 12" på Desperado (D12-45002) 12" (no ps) 83. Nyinnspillingen finnes også på Blacken & co sin "Bånn i bøtta" (Desperado DLP 33006) LP 83.

Z-off er på mange måter en klassisk amerikansk pønk utgivelse i Norsk tappning. En hærlig blanding av Ramones, New York Dolls og Velvet Underground. At vokalist Bjørn Müller senere dukket opp som vokalist i Backstreet Girls gjør ikke denne platen mindre interessant for samlere av både boogie og pønk. Deres låt "Hurra for Norge" havnet senere på den legendariske pønk bootleg samleren Bloodstains Across Norway.

Quadromatchetas var progpønk med industrielle fornærmelser. De var selvsagt før deres tid og burde blitt tatt bedre vare på i ettertenksomhetens historieskriving. Senere ga de ut en mer popete 7" singel for S-forlaget som på mange måter har ødelagt rykte deres og sikkert gjort at folk ikke har tatt seg tid til deres LP.

H7S001 BLACKEN & PEEPE COOPER BAND – Dritevise (7” ps 81)
H7S002 Z-OFF – Rus (7” ps 81)
H7S003 QUADROMATCHETAS – The Memories Of A Space Tramp (7” ps 82)

HLP 1 QUADROMATCHETAS – A Little Bit Fun, A Little Bit Slaughter (LP 82)

Av Tore Stemland.

No comments: