Wednesday, September 01, 2004

Reiten rekkårdz


Reiten var et selskap som oppererte fra Elverumstraktene. Artistene er da også fra samme plass. Appelzin juice studentz er et slags ad hoc orkester for det meste av musikere som rørte seg i miljøet. Er absolutt IKKE pønk. Fort & gæli er derimot svært bra pønk med sjarmerende tekster og et hærlig driv. Kent krutt og rekruttene er noe så sjeldent som et ska band. (På den tiden var det vel bare Shjakk og The Aller Værste utenom rekruttene som var ska band). Til sist en heavy metal utgivelse med Rex begonia.

RRS 0180 Appelzin juice studentz - Ny norsksingel (desember 80, 7" ps)
RRS 0281 Fort og gæli - NSB//Enveiskommunikasjon/Bølle (81, 7" ps med info ark). "Enveiskommunikasjon" og "Bølle" senere på bootleg samleren Killed By Death # 40 ( ) lp 98
RRS 0381 Kent krutt og rekruttene - På tryne i myra (81, 7" ps)
RRS 0182 Rex begonia - Rex begonia/Victims//Can`t make it /Police brutality (82, 7" ps)

For kuriositetens skyld nevnes det at Kjetil Engeland og Kent Maurstad spilte både i Kent krutt og rekruttene og i Appelzin juice studentz. Jens Madsbu og Bård Slagsvold spilte både i Fort & gæli og i Appelzin juice studentz. I Fort & gæli spilte bl.a. Sturla Stålsett. Engeland, Slagsvold og Stålsett startet senere i Skjønn forening. Slagsvold har også vært med i Kaare og partiet, Norsk utflukt, Skrujern og Tre små kinesere mm.

Av Tore Stemland

No comments: